Příspěvek na blogu

01 Říjen 2021

O kapele

|
0 Komentář
|

Na začátku bylo vejce: Nynější bubeník, který se tehdy rozhodl hrát na bicí. Vše to začalo u jeho přítelkyně, která se rozhodla mu k jeho narozeninám koupit elektronické bicí, na které si bude moci hrát. Tak se parta nejbližších přátel složila na jeho tehdy nikdo netušíc budoucí vášeň.

Druhá fáze vzniku: Kamarád Pavel (kytara, zpěv), po domácku hrající kytarista si s ním vždy rád zajamoval, tehdy ale stále jen blbnutí a nic nenasvědčovalo k založení jakéhokoliv projektu.

Zlom: Lukáš oznamuje, stavíme dům a chci v něm zkušebnu a do ní klasické bicí. Fajn, s nadšením říká Pavel, tak zkusíme někoho k sobě ještě najít. A na scénu přichází veliký Zdenda (kytara, zpěv). Do té doby pracující a působící v Praze, se v tu chvíli po mnoha letech vrací do Trutnova nastálo a je z projektu a hraní nadšen. Byl zvyklý se v Praze scházet s muzikanty a v Trutnově by mu hraní chybělo.

Základ zlomu: Po několika počátečních setkáních ve zkušebně Pavel přichází s vlastní tvorbou, nebyl si ji jistý, ale Lukáš se Zdendou jsou z vlastních písní nadšení a Projekt na vlastní hudbě nevědomky začíná.

První překážka: Od začátku kapela ví, že chce kamaráda Láďu (basa) na basu, ale on nechce věnovat čas, který věnuje rodině, kapelu odmítá. Kapela rozhazuje sítě, má vlastní tvorbu a nemůže dokončit celek. Několik lidí (basáků) slibuje návštěvu, že to zkusí, ale pak vždy vycouvají, aniž by si poslechli tvorbu. Vše se mění na svatbě Lukáše, kde Láďovi Pavel vylíčí styl hudby osobně a jeho to zajímá. První návštěva zkoušky a byl náš.

Projekt 143: Kapela dlouho váhá nad názvem, jenže se blížilo první soukromé vystoupení kapely. Jak tedy tento náš projekt nazvat? Jak nazvat Projekt? Zkrátka Projekt. Toto slovo je již zastoupeno neznámou kapelou, proto ke slovu kapela volí číslo, které symbolizuje začátek všeho. A tak začíná jedna éra, jedné party z Trutnova.

|

Přidat komentář